SUSTAINABLE CHOICES & RESPONSIBLE MATERIALS

 

Materiaalivalintamme kunnioittavat luontoa. Käytämme tuotteidemme raaka-aineina ainoastaan puhtaita luonnonmateriaaleja, sekä kierrätyskuituja. Hyödynnämme myös ylijäämiä. Voit luottaa tuotteidemme laatuun; olemme valinneet kestävät ja vastuulliset materiaalit puolestasi.

Kokosimme tälle sivulle tietoa kaikista käyttämistämme materiaaleista, sekä vastauksen kysymykseen, miksi pääosa tekstiilivalikoimastamme koostuu pellavatuotteista. Löydät myös kattavat ohjeet pellavan hoitoon sivun alareunasta.

MIKSI PELLAVA?

Pellavassa yhdistyy valmistuksen ekologisuus, materiaalin laatu, hyvät ominaisuudet ja pitkä käyttöikä – tästä syystä valitsimme tekstiileidemme päämateriaaliksi pellavan.

1. Pellava kasvaa karussakin maaperässä, eikä vaadi keinokastelua tai suuria määriä lannoitteita ja torjunta-aineita puuvillasta poiketen. Esimerkiksi yhden puuvillapyyhkeen valmistukseen vaadittava vesimäärä on 2700 litraa, kun pellavapyyhkeelle luku on vain noin 6,4 litraa.

Maapallon peltopinta-alasta 3% kasvaa puuvillaa, mutta sen osuus käytetyistä torjunta-aineista on yli 20%. Puuvilla tarvitsee kasvaakseen kostean ja lämpimän ilmaston, ja sen kasvatus ja käsittely onkin keskittynyt Aasiaan. Ekologisten ongelmien lisäksi puuvillan tuotantoon liittyy runsaasti myös eettisiä ongelmia; liian usein mennään pelkkä hinta edellä ja unohdetaan, että jokaisen tuotannon vaiheen takana on ihminen. Se, mikä on kaukana ja piilossa, on valitettavan helppo jättää huomiotta.

Me haluamme tehdä asiat toisin. Haluamme tietää ja jakaa myös teille tiedon jokaisesta vaiheesta materiaalin matkalla valmiiksi tuotteeksi. Pellavaa ei tarvitse viedä kauas kasvamaan, se viihtyy hyvin myös pohjoisen karuissa oloissa. Xeraliving-tuotteissa käytetty pellava kasvaa Pohjois-Ranskan Normandiassa, ja se kudotaan kankaaksi Portugalissa.

2. Pellavakuitu on erittäin kestävää, ja sen ominaisuudet vain paranevat käytössä. Aluksi uusi pellava saattaa tuntua hieman karkealta, mutta lupaamme, että antaessasi pellavalle mahdollisuuden, tulet rakastumaan siihen. Kangas pehmenee jokaisessa pesussa tullen aina vain miellyttävämmäksi. Pellava on puuvillaa arvokkaampaa, mutta pitkä käyttöikä puoltaa laadukkaaseen pellavaan panostamista. 

3. Pellava on hengittävä materiaali, joka tuntuu iholla kesällä viileältä ja talvella lämpimältä. Pellava tuntuu kostealta vasta imettyään 10-20% määrän nestettä omasta painostaan, mikä tekee siitä miellyttävän materiaalin niin pyyhkeissä kuin vuodevaatteissakin. Hengittävänä, hyvin kosteutta siirtävänä ja antibakteerisena materiaalina pellava pysyy pitkään raikkaana. Pellavainen pyyhe ei muutu tunkkaiseksi froteepyyhkeen tavoin, eivätkä pellavalakanat menetä "puhtaiden lakanoiden tuntumaa" ennen kuin on todella pesun aika.

Pellavatuotteillamme on Öko-Tex100 -sertifikaatti, joka takaa, ettei tuotteissa ole haitallisia kemikaaleja ja ne ovat turvallisia käytössä. Lue tarkemmat pellavan hoito-ohjeet sivun alareunasta.

 

 

Haluamme sinulle, perheellesi ja ympäristölle vain parasta ja siksi käytämmekin ainoastaan kierrätyskuituja ja sertifioituja luonnonmateriaaleja. Valitse huoletta nämä tuotteet kotiin, kaikki materiaalimme ovat myrkyttömiä ja turvallisia.

 

 

LUOMUPUUVILLA

Vohvelituotteiden hapsujen ja tasseleiden materiaali on sertifioitu luomupuuvilla, joka luo ylellisen pehmoisen ja viimeistellyn tunnun tuotteisiin.

Xeraliving-pellavavohvelituotteiden hapsut ja tasselit sekä pakkauksen logonauha ovat GOTS Organic -sertifioitua luomupuuvillaa. GOTS-sertifikaatti takaa, että raaka-aine on luomuviljelty, eikä valmistusprosessissa ole käytetty haitallisia torjunta-aineita tai kemikaaleja, ja ottaa lisäksi huomioon valmistuksen eettisyyden. Hapsut ja tasselit valmistetaan Portugalissa. Luomupuuvillla-raaka-aine tulee Turkista ja Intiasta, jotka ovat luomupuuvillan päätuottajamaita.

Pestessäsi hapsullisia tuotteita, voit tarvittaessa kammata hapsut ja tasselit pesun jälkeen auki.

 

LUONNONKORKKI

Vegaaniset logolappumme ovat luonnonkorkkia, joka kerätään vahingoittamatta luontoa.

Logolappumme ovat portugalilaista luonnonkorkkia. Korkki kerätään korkkitammista noin 9 vuoden välein; puu ei vahingoitu kuoren keräämisestä, vaan jatkaa kasvuaan ja uusi korkkisato saadaan kerättyä taas 9 vuoden päästä. Tuntumaltaan ja ominaisuuksiltaan korkki muistuttaa paljon nahkaa, mutta on täysin vegaani vaihtoehto.

Korkki kestää tavallisen pesun pesukoneessa.

Kangaskasseissa käyttämme ylijäämänahkaiset logolaput voivat kärsiä vesipesussa, ja sen vuoksi suosittelemme kangaskasseille vain paikallispesua.

 

KIERRÄTYSKANGAS

Kanna ostoksesi kauniissa kierrätyskassissa kotiin. Kangaskassimme materiaalit ovat 100% kierrätettyjä – kangas on kokonaan kierrätyskuitua ja sen logolappu on valmistettu työvaatetehtaan ylijäämänahkasta.

Kangaskassimme materiaalina on 100% kierrätetty kuitu: 70% kierrätyspuuvillaa ja 30% kierrätyspolyesteria. Polyesteri tekee kankaasta vahvemman, ja helpottaa kierrätyskuidun käsittelyprosessia. Valmistusprosessissa tekstiiliteollisuuden leikkuuylijäämä ja käytetyt vaatteet revitään kuiduiksi ja kehrätään uudeksi langaksi. Käyttämällä kierrätyskuituja säästämme vettä ja luonnonvaroja, sekä autamme ehkäisemään kasvavaa globaalia tekstiilijäteongelmaa. Vuoden 2021 aikana kierrätyskuidun käsittely ja kudonta saadaan onnistumaan Hollannissa, Circularity-tehtaalla. Kangaskassimme on valmistettu hollantilaisen Circularity-tehtaan yhteistyötehtaalla Waffle Collection, Karur, Intia. Tällä hetkellä Intia on maailman kärkimaita suhteessa tekstiilikierrätyskuidun käsittelyyn.

Kangaskasseissa käyttämme ylijäämänahkaiset logolaput voivat kärsiä vesipesussa, ja sen vuoksi suosittelemme kangaskasseille vain paikallispesua.

 

Meille vastuullinen tuotanto ja sen vaikutukset ympäristöön ja planeettamme ovat tärkeitä. Olemme valinneet vain parhaat materiaalit ja valmistajat tuotteillemme. Pyrimme designien suunnittelulla ja materiaalivalinnoilla siihen, että tuotteemme ilahduttavat kodissasi vielä vuosien ajan.

 

SELLU

Sellun valmistus on energiaomavaraista. Myös sellun valmistuksessa käytettävä vesi puhdistetaan ja kierrätetään uudelleen käytettäväksi.

Sellutaulumme valmistaa Sukarwood suomalaisesta havusellusta. Sellun raaka-aineena on FSC- ja PEFC-sertifioitu havupuuhake, josta valmistetaan selluksi kutsuttavaa massaa keittämällä. Suomessa valmistettavasta sellusta pääosa käytetään paperin ja kartongin valmistukseen. Paperin ja kartongin valmistus vaatii kuitenkin hieman enemmän jalostamista puhtaaseen selluun nähden; voisikin sanoa 100% sellusta valmistettujen sellutaulujemme olevan vielä ekologisempi vaihtoehto tavallisille julisteille ja tauluille.

Sellutehtaan toiminta on energiaomavaraista – parhaimmillaan jopa 240%, jolloin energiaa riittää myytäväksi myös ulkopuolelle. Myös sellun valmistuksessa käytettävä vesi kierrätetään ja käytetään uudelleen.

Vaaleasta väristä huolimatta sellun pinta ei likaannu kovinkaan helposti. Pienet jäljet voit kumittaa varovasti pyyhekumilla.

 

PAPERI

Kaikki paperituotteemme on valmistettu sertifioiduista ja vastuullisesti kasvatetuista materiaaleista.

Kaikki käyttämämme paperi on joko FSC- tai PEFC-sertifioitua. Sertifikaatit varmistavat puumateriaalin vastuullisen alkuperän; käytetty puuaines tulee vain vastuullisesti hoidetuista metsistä. Suomessa on pinta-alaan suhteutettuna Euroopan maista eniten metsää, ja tällä hetkellä suomalainen metsä kasvaa enemmäin kuin sitä hakataan.

Pääosan paperituotteistamme painaa Printhaus Pori Oy, ja lisäksi käytämme Vantaalla toimivan Juutiprint Ky palveluita esimerkiksi osaan postikorteista.

Design pakkauspaperimme on 100% kierrätyspaperipohjaista voimapaperia. Pakkauslaatikkomme suljetaan paperiteipillä, mikä mahdollistaa täyden kierrätettävyyden kartonkikeräyksessä.

 

Autamme sinua tekemään merkityksellisempiä valintoja. Valitsemalla vastuullisesti tänään otat pieniä, mutta tärkeitä askeleita kohti parempaa huomista.

 

SIEMENPAPERI

Tuotekortit ilahduttavat myöhemmin päivänkakkaroina, jotka voit kasvattaa upottamalla tuotekortit multaan!

Ostamalla Xeraliving-tekstiilituotteen saat kaupan päälle kukkia! Pakkauksessa käytetyt tuotekortit ovat biohajoavaa paperia, jonka sisällä on kukkien (enimmäkseen päivänkakkaroiden) siemeniä. Voit istuttaa tuotekortit multaan, tai hävittää ne biojätteenä.

 

BIOPOHJAINEN KALVO

Julisteiden kalvopussi on ulkonäöstään huolimatta biopohjainen; sen voi hävittää biojätteen joukossa.

Kortit ja A3-kokoiset julisteet pakkaamme biohajoavaan biopohjaiseen NATIVIA®-kalvopussiin välttääksemme muovijätettä. NATIVIA®-pussit valmistaa Taghleef Industries Italiassa. Kalvopussin voi hävittää biojätteen joukossa.

 

Me lupaamme – meillä teet ainoastaan hyviä valintoja. Valikoimamme on aina vastuullinen.

 

MITEN HOIDAN PELLAVATUOTTEITA?

Kun hoidat pellavatekstiileitäsi oikein, ne ovat pitkäikäisiä ja tuovat iloa ja hohtoa sekä arkeen, että juhlaan.

Pellava on miellyttävän tuntuinen luonnonmateriaali, jota on helppo hoitaa ja käyttää. Pellavaa pestessä kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia.

1.

2.

3.

4.

5. Älä käytä huuhteluainetta, se heikentää kankaan imukykyä. Pyykkietikkaa voi kuitenkin huoletta käyttää!

6.

7.

8.

9.

10.

11.