Responsibility

Vastuullisuus on tapamme olla ja elää. Emme ole täydellisiä, mutta pyrimme joka päivä oppimaan uutta ja kehittymään – tekemään parempia valintoja. Tervetuloa mukaamme matkalle kohti parempaa huomista.

 

HUOMIOIMME VASTUULLISUUDEN

MATERIAALIVALINNOISSA

Käytämme vain kierrätyskuituja ja sertifioituja luonnonmateriaaleja. Suosimme pellavaa, sillä sen kasvatus on huomattavasti puuvillaa ekologisempaa, ja se on myös kestävämpi materiaali. Lue lisää materiaalioppaastamme.

TUOTEVALIKOIMASSA

We are against fast fashion and changing seasons. Our selection consists of timeless products that can withstand use.

IN PACKAGES

All products are pre-packaged at the manufacturing plant to avoid additional logistics. The packaging of the textile products consists of organic cotton ribbon and biodegradable product cards containing flower seeds. We minimize waste, and products are not packaged in plastic.

IN LOGISTICS

We avoid unnecessary logistics, and we try to keep the production of products in as small a geographical area as possible. All products are stored in our warehouse in Turku, from where the entire order leaves in one shipment.

YHTEISTYÖKUMPPANEISSA

Olemme käyttäneet paljon aikaa juuri oikeiden yhteistyökumppaneiden ja tehtaiden löytämiseen. Haluamme työskennellä vain samat arvot jakavien kumppaneiden kanssa – näin voimme myös avoimesti kertoa heistä. Tutustu kumppaneihimme tarkemmin TUOTANTO-sivulla.


Me uskomme vastuullisuuteen, ekologisuuteen ja yhteiseen tekemiseen paremman ja kauniimman huomisen puolesta. Yhdessä olemme enemmän.

Haluamme tuottaa koteihin iloa kauniilla, kestävillä ja harkituilla sisustustuotteilla. Haluamme olla etujoukoissa luomassa tarkastelua kestävää tekstiiliteollisuutta. Me luomme huomisen sisustuksen.

 

Lupaamme sinun tietävän mitä ostat, kun valitset Xeraliving-tuotteen. Huolellinen suunnittelu, tarkoin valitut materiaalit ja laadukkaasti viimeistellyt yksityiskohdat konkretisoituvat tuotteeksi, jonka matkan me ja sinä tiedämme alusta saakka.

 

Vastuullisuus on jatkuvaa kehitystä, oppimista ja parempien toimintatapojen löytämistä. Voit aina kertoa meille, jos huomaat kohteita, joita voisimme kehittää.

 

Tuotteet pakataan valmistustehtaalla valmiiksi, ja näin vältetään turhaa logistiikkaa. Tuotteet saapuvat varastollemme Turkuun ilman yksittäisiä suojamuoveja. Minimoimme jätteen, emmekä käytä ollenkaan muovia, lukuunottamatta kierrätettyä ja biopohjaista muovia tuotteissa, joissa se on tarpeen.

Kortit ja A3-kokoiset julisteet pakkaamme biohajoavaan biopohjaiseen NATIVIA®-kalvopussiin välttääksemme muovijätettä. NATIVIA®-pussit valmistaa Taghleef Industries Italiassa. Pakkauslaatikot suljetaan paperiteipillä, jonka voi kierrättää kartonkikeräyksessä pakkauksen mukana.

Ps. Tiesitkö, ettei aito sellofaani ole muovia, vaan selluloosakuitua eli puuta? Arkikielessä kirkasta PP-muovia kutsutaan usein samalla nimellä.

 

Tekstiilituotteidemme tuotekortit ovat biohajoavaa paperia, jonka sisällä on kukkien (enimmäkseen päivänkakkaroiden) siemeniä. Voit istuttaa tuotekortit multaan, ja seurata kukkien kasvua. Saat siis kaupan päälle kukkia, kun ostat tekstiilituotteitamme!

Vaihtoehtoisesti voit hävittää tuotekortit biojätteen joukossa.

 

PS! Saat kaupan päälle tuotekorteista kasvatettavia kukkia, kun ostat tekstiilituotteitamme!

 

PAKKAUKSEN KIERRÄTYS

Uusiokäytä pakkauksen osat askarteluihin, tai keksi niille muuta käyttöä! Käytön jälkeen kierrätä näin:

• Pahvilaatikko/postituspussi kartonkikeräykseen.

• Kiitos-kortti kartonkikeräykseen.

• Pakkauspaperi kartonkikeräykseen (materiaalina 100% uusiopaperi).

• Biohajoava kalvopakkaus (korteissa & julisteissa) biojätteeseen.

• Taustapahvi kartonkikeräykseen.

• Silkkipaperi ja tarra energiajätteeseen.

• Kartonkiputki kartonkikeräykseen.

• Kartonkiputkien muoviset kannet muovinkeräykseen.

• Logonauha ja etikettien narut energiajätteeseen.

• Istuta siemeniä sisältävät tuotekortit!

Löydät kierrätysohjeet myös tilauksesi mukana tulevasta "you matter" (kuvassa) kiitos-kortista.

 

Tuotteemme on suunniteltu ja valmistettu kestämään, ja toivomme niiden tuottavan sinulle iloa vuosiksi eteenpäin. Kun tulee hetki, jona tienne syystä tai toisesta eroavat, toivomme sinun tekevän pienen, mutta tärkeän teon osana tuotteen matkaa. Mikäli tuote on edelleen ehjä, myy tai lahjoita se eteenpäin. Rikkinäisen tekstiilituotteen voit viedä kunnan tai vaateliikkeiden tekstiilikeräykseen; luonnonmateriaalin voit myös kompostoida pieninä määrinä. Voit aina myös lähettää tuotteen takaisin meille; lahjoitamme ehjät tuotteet eteenpäin ja rikkinäiset hyödynnämme uusien kuitujen ja tuotteiden valmistukseen Hollannissa Circularity-tehtaalla.

Kortit ja julisteet voit käytön jälkeen hyödyntää myös askarteluissa ja DIY-projekteissa. Loppusijoituspaikkana toimii paperinkeräyspiste, josta tuotteet päätyvät lopulta sanomalehtipaperiksi.

 

PS! 100% kierrätyspaperista valmistetusta design pakkauspaperistamme saat upeaa lahjapaperia!

 

SERTIFIKAATIT

Pellavatuotteillamme on Öko-Tex100 -sertifikaatti. Se takaa, ettei tuotteessa ole haitallisia kemikaaleja ja se on turvallinen käytössä, myös suoraan ihoa vasten. Sertifikaatin kriteerejä päivitetään vuosittain uusimpien tutkimustuloksien mukaisiksi.

Pellavatuotteissa käyttämämme hapsut ja tasselit, sekä tuotepakkauksen logonauha ovat GOTS Organic-sertifioitua luomupuuvillaa. GOTS-sertifikaatti (Global Organic Textile Standard) kertoo tuotteen ekologisuudesta ja eettisyydestä. Sertifikaatin myöntämisessä huomioidaan koko tuotteen elinkaari aina raaka-aineiden viljelystä lopputuotteeseen saakka. Se myönnetään vain luomu-viljellylle luonnonkuidulle, jonka käsittelyyn ei käytetä formaldehydejä, raskasmetalleja eikä klooria. Lisäksi valmistusprosessissa on huomioitu eläinten ja ihmisten hyvinvointi, eikä lapsityövoimaa ole sallittu.

Kaikki käyttämämme paperi on joko FSC- tai PEFC-sertifioitua. Sertifikaatit varmistavat puumateriaalin vastuullisen alkuperän; käytetty puuaines tulee vain vastuullisesti hoidetuista metsistä. Suomessa on pinta-alaan suhteutettuna Euroopan maista eniten metsää, ja tällä hetkellä suomalainen metsä kasvaa enemmäin kuin sitä hakataan.