TUOTANTO

Xeraliving on meidän, perustajien Jennin ja Veeran tarina vastuullisemmasta sisustamisesta. Se on myös sinun tarinasi kuluttajana. Sinulla on mahdollisuus tehdä parempia valintoja kauniimman tulevaisuuden puolesta. Samalla kerromme myös valmistajien tarinaa; materiaalituntemus ja osaaminen realisoituu kestäviksi kodintuotteiksi, joista sinä voit nauttia pitkään.

Jokainen tuotteemme on suunniteltu Suomessa yrityksen perustajien, Jennin ja Veeran käsissä. Saatat tuntea heidät myös 2 x ilon Jenninä ja Vera-Veran Veerana – yrittäjyys yhdisti heidät, ja nyt molemmat saavat hyödyntää omia vahvuuksiaan yhteisen yrityksen hyväksi.

Jenni vastaa graafisesta suunnittelusta, paperituotteista, brändin visuaalisesta ilmeestä ja markkinoinnista.

Veeran vastuualueisiin kuuluvat tekstiilisuunnittelu, tekstituotanto, sekä valmistukseen ja vastuullisuuteen liittyvät asiat.

Tärkeät päätökset tehdään kuitenkin yhdessä, toinen toista tukien.

Jokainen tuotteemme on suunniteltu Suomessa ja valmistettu vastuullisesti Euroopassa.

Öko-Tex100 -sertifioidut pellavatuotteemme GOTS Organic -sertifioitune luomupuuvillayksityiskohtineen valmistaa Marizé Portugalissa, Guimaraesin kaupungissa lähellä Portoa. Ammattitaitoiset, osaavat työntekijät vastaavat tuotteiden ensiluokkaisesta laadusta ja tarkasta viimeistelystä. Työntekijöitä on 102, ja lisäksi Marizé käyttää alihankkijoina saman alueen muita yrityksiä: 

Tabel Group: digiprintattujen pellavatekstiilien painaminen

Riler: kivipestyjen pellavatekstiilien pesu ja värjäys

Washed colors: pellavavohvelituotteiden pesu ja värjäys

Passamanarias Estrela: luomupuuvillaisten hapsujen ja tupsujen valmistus

Pellavadonitsiemme 100% Öko-Tex100 sertifioitu alunperin Liettuassa valmistettu kangas on suomalaisen Vera-Veran leikkuuylijäämää. Donitsit ompelee Ruston Invest Tallinnassa. Ruston Invest työllistää 12 henkilöä, sesonkien mukaan enemmänkin. Yhtiö on toiminut vuodesta 1999 saakka.

Varastoinnin ja logistiikan hoitaa Verkkologistiikka Turussa. Kaikki tuotteemme varastoidaan ja lähetetään asiakkaillemme sekä jälleenmyyjille yhdestä osoitteesta. Verkkologistiikan varastolla on 12 vakituista työntekijää, jotka takaavat toimitusten luotettavan käsittelyn. Vuokratyövoimaa ei käytetä.

Sellutaulumme valmistaa riihimäkeläinen Sukarwood suomalaisesta havusellusta. Sellun raaka-aineena on FSC- ja PEFC-sertifioitu havupuuhake, josta valmistetaan selluksi kutsuttavaa massaa keittämällä. Sellutehtaan toiminta on energiaomavaraista – parhaimmillaan jopa 240%, jolloin energiaa riittää myytäväksi myös ulkopuolelle. Myös sellun valmistuksessa käytettävä vesi kierrätetään ja käytetään uudelleen. Selluarkille painetussa sellutaulussa on upea pintastruktuuri, joka herättää printit aivan uudella tavalla eloon.

Kaikki käyttämämme paperi on joko FSC- tai PEFC-sertifioitua. Sertifikaatit varmistavat puumateriaalin vastuullisen alkuperän; käytetty puuaines tulee vain vastuullisesti hoidetuista metsistä. Julisteemme painaa Printhaus Pori Oy, jossa työntekijöitä on tällä hetkellä 20. Julisteet painetaan Offset-tekniikalla (erillinen painolaatta) Vantaalla toimivan Antaliksen 300 grammaiselle Edixion -paperille.