VASTUULLISUUS

Vastuullisuus on tapamme olla ja elää. Emme ole täydellisiä, mutta pyrimme joka päivä oppimaan uutta ja kehittymään – tekemään parempia valintoja. Tervetuloa mukaamme matkalle kohti parempaa huomista.

Huomioimme vastuullisuuden 

 • materiaalivalinnoissa: Käytämme vain kierrätyskuituja ja sertifioituja luonnonmateriaaleja. Suosimme pellavaa, sillä sen kasvatus on huomattavasti puuvillaa ekologisempaa, ja se on myös kestävämpi materiaali. Lue lisää materiaalioppaastamme.
 • yhteistyökumppaneissa: Olemme käyttäneet paljon aikaa juuri oikeiden yhteistyökumppaneiden ja tehtaiden löytämiseen. Haluamme työskennellä vain samat arvot jakavien kumppaneiden kanssa – näin voimme myös avoimesti kertoa heistä. Tutustu kumppaneihimme tarkemmin IHMISET-sivulla.
 • pakkauksissa: Kaikki tuotteet pakataan valmiiksi valmistustehtaalla ylimääräisen logistiikan välttämiseksi. Tekstiilituotteiden pakkaus koostuu luomupuuvillanauhasta ja biohajoavista kukkien siemeniä sisältävistä tuotekorteista. Minimoimme jätteen, eikä tuotteita pakata muoviin.
 • logistiikassa: Vältämme turhaa logistiikkaa, ja pyrimme pitämään tuotteiden valmistuksen mahdollisimman pienellä maantieteellisellä alueella. Kaikki tuotteet varastoidaan varastollemme Turkuun, josta koko tilaus lähtee matkaan yhtenä lähetyksenä.
 • tuotevalikoimassa: Vastustamme pikamuotia ja vaihtuvia sesonkeja. Valikoimamme koostuu ajattomista tuotteista, jotka kestävät käyttöä.

Me uskomme vastuullisuuteen, ekologisuuteen ja yhteiseen tekemiseen paremman ja kauniimman huomisen puolesta. Yhdessä olemme enemmän.

Haluamme tuottaa koteihin iloa kauniilla, kestävillä ja harkituilla sisustustuotteilla. Haluamme olla etujoukoissa luomassa tarkastelua kestävää tekstiiliteollisuutta. Me luomme huomisen sisustuksen.

Lupaamme sinun tietävän mitä ostat, kun valitset Xeraliving-tuotteen. Huolellinen suunnittelu, tarkoin valitut materiaalit ja laadukkaasti viimeistellyt yksityiskohdat konkretisoituvat tuotteeksi, jonka matkan me ja sinä tiedämme alusta saakka.

Olemme avanneet jokaisen tuotteen matkan vaiheet ja koostaneet siitä yksilöllisen vastuullisuuskartan. Löydät kartan tietoineen tuotesivulta sekä tuotteen mukana olevasta tuote-etiketistä. Lisätietoja valmistuksesta, yhteistyötehtaistamme ja työntekijöistä, löydät IHMISET-sivulta.

Tuotteet pakataan valmistustehtaalla valmiiksi, ja näin vältetään turhaa logistiikkaa. Tuotteet saapuvat varastollemme Turkuun ilman yksittäisiä suojamuoveja. Minimoimme jätteen, emmekä käytä ollenkaan muovia, lukuunottamatta kierrätettyä ja biopohjaista muovia tuotteissa, joissa se on tarpeen.

Kortit, A5, A4 ja A3-kokoiset julisteet pakkaamme biohajoavaan biopohjaiseen Nativia®-kalvopussiin. Pakkauslaatikot suljetaan paperiteipillä, jonka voi kierrättää kartonkikeräyksessä pakkauksen mukana.

Ps. Tiesitkö, ettei aito sellofaani ole muovia, vaan selluloosakuitua eli puuta? Arkikielessä kirkasta PP-muovia kutsutaan usein samalla nimellä.

PAKKAUKSEN KIERRÄTYS

Uusiokäytä pakkauksen osat askarteluihin, tai keksi niille muuta käyttöä! Käytön jälkeen kierrätä näin:

 • Pahvilaatikko/postituspussi kartonkikeräykseen.
 • Silkkipaperi ja tarra energiajätteeseen.
 • Kiitos-kortti kartonkikeräykseen.
 • Biohajoava kalvopakkaus (korteissa & julisteissa) biojätteeseen.
 • Taustapahvi kartonkikeräykseen.
 • Kartonkiputki kartonkikeräykseen.
 • Muoviset kannet muovinkeräykseen.
 • Tuote-etiketit kartonkikeräykseen.
 • Logonauha ja etikettien narut energiajätteeseen.

Tuotteemme on suunniteltu ja valmistettu kestämään, ja toivomme niiden tuottavan sinulle iloa vuosiksi eteenpäin. Kun tulee hetki, jona tienne syystä tai toisesta eroavat, toivomme sinun tekevän pienen, mutta tärkeän teon osana tuotteen matkaa. Mikäli tuote on edelleen ehjä, myy tai lahjoita se eteenpäin. Rikkinäisen tekstiilituotteen voit viedä kunnan tai vaateliikkeiden tekstiilikeräykseen; luonnonmateriaalin voit myös kompostoida pieninä määrinä. Voit aina myös lähettää tuotteen takaisin meille; lahjoitamme ehjät tuotteet eteenpäin ja rikkinäiset hyödynnämme uusien kuitujen ja tuotteiden valmistukseen Hollannissa Circularity-tehtaalla.
Kortit ja julisteet voit käytön jälkeen hyödyntää myös askarteluissa ja DIY-projekteissa. Loppusijoituspaikkana toimii paperinkeräyspiste, josta tuotteet päätyvät lopulta sanomalehtipaperiksi.

MATERIAALIT & SERTIFIKAATIT

Pellavakankaallamme on Öko-Tex100 -sertifikaatti. Se takaa, ettei tuotteessa ole haitallisia kemikaaleja ja se on turvallinen käytössä, myös suoraan ihoa vasten. Sertifikaatin kriteerejä päivitetään vuosittain uusimpien tutkimustuloksien mukaisiksi.

Pellavatuotteet valmistaa Marizé Portugalissa, lue lisää IHMISET-sivulta.

Pellavatuotteissa käyttämämme hapsut ja tasselit ovat GOTS Organic-sertifioitua luomupuuvillaa. GOTS-sertifikaatti (Global Organic Textile Standard) kertoo tuotteen ekologisuudesta ja eettisyydestä. Sertifikaatin myöntämisessä huomioidaan koko tuotteen elinkaari aina raaka-aineiden viljelystä lopputuotteeseen saakka. Se myönnetään vain luomu-viljellylle luonnonkuidulle, jonka käsittelyyn ei käytetä formaldehydejä, raskasmetalleja eikä klooria. Lisäksi valmistusprosessissa on huomioitu eläinten ja ihmisten hyvinvointi, eikä lapsityövoimaa ole sallittu.

Paperituotteillamme on FSC-sertifikaatti, joka takaa raaka-aineena käytetyn puun kasvaneen hyvin hoidetussa metsässä. Suomalaisen FSC-standardin kriteerit on sovitettu Suomen vaihtuviin sääolosuhteisiin. Suomessa on pinta-alaan suhteutettuna Euroopan maista eniten metsää, ja siksi haluammekin käyttää suomalaista paperia kotimaisen metsä- ja paperiteollisuuden tukemiseksi.

Logolappumme ovat portugalilaista luonnonkorkkia. Korkki kerätään korkkitammista noin 9 vuoden välein; puu ei vahingoitu kuoren keräämisestä, vaan jatkaa kasvuaan ja uusi korkkisato saadaan kerättyä taas 9 vuoden päästä. Tuntumaltaan ja ominaisuuksiltaan korkki muistuttaa paljon nahkaa, mutta on täysin vegaani vaihtoehto.

Etsimme jatkuvasti uusia innovatiivisia keinoja kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen, sekä yhteistyökumppaneita, joiden ylijäämämateriaaleja voimme hyödyntää. Mikäli sinulla on tarjota materiaalia, jonka uskoisit sopivan valikoimaamme, ota yhteyttä – otamme kaikki vinkit vastaan! Rakastamme pohtia asioita uusista kulmista, ja voimme yhdessä keksiä materiaalille aivan uuden käyttötavan.

Takaisin ylös
Käytämme sivustollamme evästeitä parantaaksemme asiointikokemustasi. Lue lisää täältä. Hyväksyn

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.